Pasta Bar Beograd

Pasta Bar Beograd je restoran brze hrane čiji se meni uglavnom bazira na jela na bazi testenine, ali pored toga u ponudi ima i tortilje i salate. Ono što Pasta bar Beograd izdvaja, u odnosu na ostale slične restorane koji u Beogradu postaju sve popularniji, je činjenica da svakoga dana pripremaju svežu, domaću testeninu, te da sve soseve spremaju od svežih, domaćih namirnica, na licu mesta.

Sa restoranom je ostvarena saradnja u vidu kompletne digitalne podrške, što podrazumeva izradu i administraciju web sajta, optimizaciju web sajta za pretraživače, izradu i pisanje postova za blog, kreiranje Facebook stranice i njeno vođenje, grafički dizajn, te osmišljavanje, produkciju i upravljanje digitalnim kampanjama.

Pasta Bar web sajt

Restoran PASTA BAR posedovao je web sajt u trenutku kada smo ostvarili saradnju, međutim bio je neophodan kompletan redizajn.

Kada su restorani brze hrane u pitanju, posetiocima je neophodno omogućiti da, bez obzira na to putem kojeg uređaja pristupaju sajtu, što lakše i preglednije dobiju informacije koje traže, u ovom slučaju meni. Odlučili smo, u dogovoru sa klijentom, da izgled sajta ne odstupa od trenutnih trendova u web dizajnu i da korisničko iskustvo bude građeno u simplističkom i konformističkom stilu, što je uvek odličina odluka jer na taj način ne opterećujemo posetioca niti dizajnom, niti velikim brojem koraka (klikova) potrebnih da dođe do onoga što želi.

Ono na šta su posetioci navikli i što očekuju da vide, uvek je najbolje rešenje za web sajt.

U tom smislu, web sajt je dobio jednostavan i pregledan meni, veliki slajder putem kojeg restoran izdvaja iz ponude ono što želi da istakne, te kompletan pregled ponude koju je moguće sortirati po vrsti jela bez potrebe da se otvaraa dodatna stranica (nema dodatnog učitavanja, što je posebno bitno korisnicima koji pristupaju sa mobilnih uređaja).

Web sajt restorana je automatski prilagodljiv ekranu na kojem se prikazuje (responsive), čime je je korisničko iskustvo podjednako dobro svim korisnicima, bez obzira na to da li pristupaju putem desktop, laptop ili uređaja poput tabler računara ili mobilnih telefona.

Web sajt se nalazi na adresi www.pastabar.rs.

WordPress CMS

Za PASTA BAR, kao i za sve naše sajtove, kao CMS (sistem za upravljanje sadržajem sajta), koristimo WordPress, najpopulraniji i najmoćniji CMS koji se trenutno koristi.

Zašto WordPress CMS?

WordPress je CMS koji pokreće više web sajtova nego svi ostali sistemi zajedno.

WordPress je CMS koji je, po mišljenju većine stručnjaka, najbolji kada je optimizacija za pretraživeče u pitanju.

WordPress je otvorenog koda i ima ogromnu zajednicu iza sebe, što ga čini veoma lako prilagodljivim. U bilo kojem trenutku, sajt koji je rađen u WordPressu, može se unaprediti, izmeniti, redizajnirati, bez potrebe da sajt prestaje sa radom, lako, brzo i jednostavno.

WordPress je ubedljivo najjednostavniji CMS za krajnjeg korisnika, u smislu održavanja sajta. za razliku od većine drugih CMSova koji zahtevaju dodatnu obuku i vreme potrebno da se administrator sajta obuči za korišćenje, ovaj CMS je toliko jednostavan, da je potrebno svega par sati da se nauči i koristi, što utiče i na visinu troškova.

Koliko košta WordPress?

WordPress CMS je besplatan, te nema potrebe da se plaća licenca za korišćenje.

Grafički dizajn

Za PASTA BAR kreirali smo standardne materijale koje restorani ovog tipa koriste. Liflete (flajere), kutije za dostavu hrane na adresu, kao i veliki štand ispred radnje sa kompletnim menijem i cenama.

Pored toga, razvili smo set ikonica koje predstavljaju različite soseve koje restoran PASTA BAR ima u ponudi, kao i kompletan grafički materijal za Facebook (kampanje i postove) i web sajt.

Ikonice

Bolonjez

pasta-bolonjez

Karbonara

pasta-karbonara

Arabiata

pasta-joke-arabiata

Losos

pasta-njoke-losos

Napolitana

pasta-njoke-napolitana

SEO

Pored ostalih vrsta promocije, dobro pozicioniranje u organskoj pretrazi veoma je bitno za klijente poput PASTA BAR restorana.

Prvi korak u svakom SEO projektu je obezbediti tehničke uslove. WordPress CMS koji koristimo za sve naše sajtove je “SEO friendly”, a urađena su i sva ostala tehnička podešavanja prezetacije poput URLova, optimizacije brzine učitavanja sajta, XML mape i sl…

Web sajt je “responsive”, što znači da se prilagođava uređaju na kojem se prikazuje, što je pored korisničkog iskustva veoma bitno i za SEO jer je Google od nedavno počeo da penalizuje sajtove koji nisu “mobile friendly”, čuveni “Mobilegeddon“.

Sledeći korak u SEOu je kreiranje vrednog sadržaja, a pored ponude koja kod ove vrste sajtova dugo ostaje identična, pokrenuli smo i Blog restorana koji će sajtu dati dinamiku i značajno uticati na SEO.

Blog

Pokretanje Bloga, pored interakcije sa posetiocima i podizanja vrednosti sajta sadržajno, značajno je i zbod optimizacije za pretragu, jer blog daje sajtu dinamičan i bogat sadržaj.

Da bi blog zaista imao očekivani uticaj na SEO, neophodno je da sadržaj bloga bude aktuelan, zanimljiv, vredan posetiocima, ali i da bude zanimljiv.

Blog PASTA BAR restorana pratiće interesantne teme iz oblasti ishrane (naravno, sa težištem na pasti), poput dijeta, zdrave ishrane, recepata, ali naravno i ostale zanimljivosti iz ove oblasti.

IvArt u svom sastavu ima nekoliko odličnih pisaca (content creator) koji su, pored svog talenta za pisanje, stručnjaci za optimizaciju za pretraživače.

Blog postovi, pored svega navedenog, predstavljaju i odličan sadržaj za deljenje na društvenim mrežama. Post vrednog i zanimljivog sadržaja, podeljen na društvenim mrežama, ima veću šansu da postane viralan, što takođe, posredno, utiče i na SEO.

Facebook

Srbija je jedna od najaktivnijih zemalja po korišćenju Facebooka u odnosu na broj stanovnika. Više od 50 odsto stanovnika Srbije je na ovoj društvnoj mreži (računajući ukupnu populaciju), a nećemo pogrešiti ako pretpostavimo da je ovaj procenat značajno veći kada je ciljna grupa naeg klijenta u pitanju.

Za PASTA BAR kreirali smo Facebook stranicu facebook.com/pastabar.rs

Naša podrška klijentu, kada je Facebook u pitanju, podrazumeva kompletno vođenje:

 • Kreiranje Facebook stranice
 • Kreiranje sadržaja za Facebook stranicu
  – Tekstualni postovi
  – Grafički sadržaj
  – Video postovi
  – Blog postovi
 • Community management
 • Facebook kampanje
 • Praćenje konkurencije i izveštavanje

Da li smo vas zainteresovali? Da li želite profesionalnu podršku u internet poslovanju?