BeoBasket agencija

BeoBasket je jedna od najvećih evropskih i svetskih košarlaških agencija u vlasništvu poznatog košarkaškog menadžera Miška Ražnatovića. Sa agencijom BeoBasket imamo dobru višegodišnju saradnju, prvenstveno u delu dizajna web grafike.

Agencija BeoBasket, kada je web dizajn u pitanju, sarađuje sa drugom agencijom, ali je nama početkom 2015te godine povereno da analiziramo njihov tadašnji web sajt i damo predlog unapređenja korisničkog iskustva, te novi korisnički interfejs u skladu sa analizom.

Tadašnji web sajt BeoBasketa zahtevao je značajna unapređenja kada je korisničko iskustvo u pitanju, a prvenstveno responsive layout, s obzirom na to da je veliki broj posetioca sajta dolazio upravo sa mobilnih uređaja.

Želja agencije bio je web sajt sa jednostavnom i lakom navigacijom, prostor u kojem bi se lako izdvojili poslednji transferi (što je i težiššte posla ove agencije), izlistali poslednji važni transferi ali i prikazale vesti.

S obzirom na sadržaj koji je trebalo da se prikazuje, odlučili smo se da agenciji BeoBasket ponudimo dizajn koji će izgledom najviše podsećati na news portal.

Web sajt UI

Za meni, odlučili smo se da predložimo fiksni header, koji se nakon skrolovanja zadržava na vrhu stranice, tako da su posetiocu uvek dostupni svi potrebni linkovi.

Logo, koji se nalazi odmah ispod menija, takođe je naša kreacija.

Izdvojeni sadržaj predložen je u dva oblika, kao veliki slajder, ili kao prostor koji odmah prikazuje poslednja četiri odabrana transfera, jedan kao veliku i tri kao manju sliku (klijent se odličio za drugu opciju).

Lista poslednjih transfera zauzima dve trećine širine stranice, pri čemu i ona sadrži transfere koji su izdvojeni, kao i listu ostalih transfera. Klijentu smo predložili da u samom vrhu liste postoje selektori, koji omogućavaju filtriranje liste po kontinentima/ligama (Evropa, NBA…).

Sa desne strane transfera, nalazi se lista poslednjih vesti.

Ispod transfera i vesti, postavljena su tri widgeta proizvoljnog sadržaja, uz predlog klijentu da jedan iskoristi za Twitter integraciju, s obzirom na popularnost vlasnika agencije na Twitteru, dok ostali mogu da posluže za YouTube ili banere…

Na samom dnu, nalazi se footer sa osnovnim copyright informacijama.

Klijent je prihvatio predloženi UI, pri čemu je agencija koja za klijenta obavlja izradu web sajta, do sada kreirala deo navedenih opcija.

Web sajt možete pogledati na adresi: http://www.beobasket.net/

Responsive (mobile) UI

Naslovna stranica verzije koja se prikazuje na mobilnim uređajima urađena je tako da izdvaja najvaniji sadržaj, transfere.

Odabirom opcije NEWS (vesti), stranica “kliza” nadesno i posetiocu se prikazuje lista poslednjih vesti sa sajta Beobasket.

Standardno, meni se u responsive dizajnu poziva klikom na ikonicu sa tri linje, posetilac ovde može da odabere sve stranice sajta.

Za sve informacije možete nas kontaktirati putem forme ispod.

9 + 10 =