Email marketing

Šta je Email marketing?

Email marketing je oblik direktnog marketinga koji koristi email kao sredstvo komunikacije između davaoca usluge/proizvoda i onih koji tu uslugu/proizvod koriste. Kako je upotreba emaila široko rasprostranjena, povoljna finansijski i dostupna svima, on se i koristi u svojstvu idealnog i isplativog rešenja za promotivne aktivnosti.

Email marketing podrazumeva:

  • slanje email poruka postojećim klijentima/kupcima (upravljanje odnosa sa kupcima – CRM)
  • slanje emailova sa promotivnim porukama radi sticanja novih kupaca/klijenata.

Email marketing je veoma važan za internet poslovnje iz dva razloga:

  • slanje emaila je mnogo jeftinije od ostalih oblika komunikacije
  • email omogućava direktnu dostavu poruke do konkretnog kupca/klijenta

Šta predstavlja naša usluga Email Marketing?

Direktni marketing elektronskim porukama je važan segment poslovanja koji predstavlja odnos kompanije prema svojim klijentima. Način na koji kompanija komunicira putem emaila je ujedno i način na koji je klijenti doživljavaju.

Email kampanja treba da zadovolji različite aspekte kako bi bila uspešno prihvaćena, a ovaj način komunikacije spada u najosetljivije. Email poruka je zapravo lični odnos kompanije i svakog pojedinačnog klijenta.

Zbog svega ovoga, potrebno je obratiti posebnu pažnju na sve elemente email kampanje, a posebno na sledeće:

  • Učestalost poruka
  • Ton komunikacije
  • Relevantnost sadržaja
  • Količina sadržaja
  • Izgled email poruke

Od optimizacije navedenih parametara zavisiće i odnos kompanije sa klijentima, te uspešnost kampanje. Spamovanje klijenata porukama izazvaće negativnu reakciju, sadžaj koji nije interesantan ili je preobiman neće biti pročitan, email koji je loše dizajniran i nepregledan učiniće da klijenti i kompaniju percipiraju na isti način.

U IvArt rade profesionalci u ovoj oblasti sa višegodišnjim iskustvom, koji će svoja znanja i veštine usmeriti ka optimizaciji email kampanje i najboljim rezultatima za kompaniju sa kojom sarađujemo.

Koliko košta email marketing?

Procena cene ove usluge vrši se na osnovu veličine baze vaših klijenata, te broja mejlova koje želite da pošaljemo tokom jednog meseca.

Šta je Chipmunk?

U pitanju je integrisani servis za slanje email poruka sa kojim imamo saradnju i koji koristimo za sve naše kampanje.

Korišćenje ovog servisa oslobađa vaš mail server i zaobilazi mogućnost da vaša mail adresa bude stavljena na crnu listu (SPAM). Takođe, ovaj servis omogućava lako i brzo slanje velikog broja poruka, detaljnu analizu kampanje (koliko poruka je uspešno isporučeno, koliko pročitano, te koliko osoba je kliknulo na linkove u porukama).

Chipmunk je jedan od najnaprednijih servisa za direkt mejling kampanje i pruža najbolji odnos cena/kvalitet.

Od vaše prve email kampanje deli vas samo par klikova. Zainteresovani? Pišite nam.

14 + 11 =