Društvene mreže – kreiranje sadržaja, oglašavanje, strategija…

Upravljanje sadržajem i oglašavanje na društvenim mrežama

Facebook je postao sastavni deo svakodnevice velikog broja stanovnika naše zemlje. Sa preko 3,7 miliona registrovanih naloga (više od 50 odsto populacije), spadamo u sam svetski vrh, a tu smo i po vremenu provedenom na ovoj društvenoj mreži.

Upravo ovo je razlog zašto primat, kada je oglašavanje na društvenim mrežama u pitanju, stavljamo na Facebook, ali pružamo podršku i na svim ostalim kanalima poput Instagrama, Twittera, LinkedINa….

Kreiranje sadržaja i njegovo objavljivanje (community management), praćenje reakcije korisnika, kao i oglašavanje na Facebooku (ali i ostalim društvenim mrežama) predstavlja važan segment digitalnog marketinga, ali i prodaje, prvenstveno za mala i srednja preduzeća, kao i individualce koji žele da sebe predstave.

Facebook je, pored Googlea, najčešća polazna stranica najvećeg dela internet korisnika, bez obzira na uređaj koji koriste (značajan broj poseta Facebook ima sa mobilnih uređaja, kroz svoju mobilnu aplikaciju).

Ogromna prednost poslovanja na Facebooku u odnosu na klasično (display) oglašavanje ili Google PPC, je veoma precizno targetiranje, tj odabir osoba kojima će oglas biti prikazan.

Facebook omogućava da ciljnu grupu biramo po lokaciji (grad, regija, država), po godinama, po polu, po interesovanjima, pa čak i da sami odaberemo kome će se oglas prikazati (npr osobama sa mailing liste i sl…).

Na ovaj način, osigurano je da će se oglas prikazivati isključivo osobama kojima je i namenjen, tj koje će biti zainteresovane.

Pored odličnog targetiranja, Facebook nudi i više modela plaćanja (po kliku, po prikazu i sl), pri čemu je, kao i kod Google PPC oglašavanja, moguće odabrati budžet i na dnevnom nivou (već od 1 EUR dnevno).

 

Broj korisnika u Srbiji?

Broj korisnika društvenih mreža u Srbiji je u konstantnom porastu, a ubedljivo vodi Facebook sa 3.7 miliona registrovanih naloga u našoj zemlji, što nas svrstava u sam svetski vrh (po broju korisnika Facebooka u odnosu na broj stanovnika).

Na drugom mestu je Twitter sa oko 350 do 400 hiljada, prate ga LinkedIN i Instagram koji su mreže sa najvećim porastom trenutno sa po preko 300.000 članova, dok Foursquare koristi oko 50.000 ljudi.

Da li želite da vaše poslovanje promovišete na društvenim mrežama?

Šta predstavlja naša usluga u domenu društvenih mreža?

Facebook oglašavanje

Osmišljavanje i realizacija kampanja na Facebooku.

Kreiranje kopija (tekstualnog dela oglasa), banera, targetiranje, praćenje, kao i detaljna analiza svake kampanje.

Putem Facebooka možete promovisati vašu Facebook stranicu, postove koje objavljujete na ovoj društvenoj mreži, vaš sajt, kao i pojedinačne prozivode na sajtu, ali i YouTube postove i sl…

Upravljanje kanalima na mrežama

Za vas možemo kreirati/postaviti stranice na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili bilo kojoj drugoj društvenoj mreži.

Kreiranje sadržaja u vidu editorial plana (plan mesečnih objava), kao i kreativno osmišljavanje i dizajn vizuelnog materijala za mreže, takođe su deo ove usluge.

Ako se odlučite da sami vodite svoje kanale nakon toga, što jeste uobiajeno, tu smo i kao konsultantska kuća.

Kreiranje strategije za nastup na mrežama

Vaš nastup na društvenim mrežama možete započeti i bez posebne strategije. Ipak, mnogo je bolje ako unapred postavite strategiju, kreirate radne procese i procedure, definišete ciljeve, zadatke i aktivnosti, te imate nekoga da konsultujete u slučaju potrebe.

Za vas možemo napraviti analizu konkurencije, vašeg položaja na tržištu i izraditi detaljnu strategiju nastupa na društvenim mrežama, po dogovorenim ciljevima.

Za sve informacije možete nas kontaktirati putem forme ispod.

6 + 6 =